Intra in cont:         

Cele mai Salbatice Locuri (din romania)

2 candidate    0 comentarii
Cheile Sohodolului
Cele mai salbatice locuri din romania    -   Propusa de nikko

Cheile Sohodolului sunt printre cele mai salbatice locuri din tara.
"Cuptorul", "Steiul", "Narile", " Inelul" - interesanta formatiune eoliana, strajuind singuratic valea cu zbaterea apelor - sunt cateva din curiozitatile acestei vai.
Clima blanda si solul calcaros a permis dezvoltarea unor plate si vietuitoare rare. Aici pot fi admirate: urechea ursului, liliac, scumpie, visin turcesc etc, si o mare varietate de pasari si insecte printre care enumeram: pescarusul verde, lastunul de stanca, codobatura alba si galbena, mierla de piatra, fluturasul de stanca, presura perciunata etc.
In apa raului Sohodol creste pastravul indigen iar printre stancile calcaroase se poate intalni vipera cu corn si din loc in loc sub pietrele calcaroase scorpionul este prezent.
Cheile Nerei
Cele mai salbatice locuri din romania    -   Propusa de emilio67

Cheile Nerei sunt o formaţiune de tip chei de-a lungul râului Nera în judeţul Caraş-Severin, între localităţile Sasca Română şi Şopotul Nou. Distanţa pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise. O poteca turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea râului Nera direct prin apă.