Intra in cont:         

Cei mai Inteligenti 3 caini

1 candidat    0 comentarii
Border Collie
Cei mai inteligenti 3 caini    -   Propus de admin    -   ai alta parere ?

Se spune ca animalele de companie seamana cu stapanii lor. Oare este o coincidenta, imprumuta catelul anumite aspecte comportamentale de la noi sau ii alegem noi dupa niste trasaturi comune ale personalitatii? Pentru a ne face alegerea mai simpla, PetMD, Autoritatea Internationala pentru Sanatatea Animalelor de Companie, a alcatuit un top al celor mai inteligenti caini.

1. Border Collie
Cainii din aceasta rasa sunt pe locul intai datorita inteligentei si energiei pe care o emana. Intotdeauna gata de munca, alerti si atenti, se leaga foarte mult de familia stapanului sau. Nu sunt foarte toleranti cu copiii mici, pe care au tendinta de a-i domina. Cainii din rasa Border Collie sunt deosebiti de curajosi si determinati, dar pot deveni apatici daca nu au mintea ocupata in permanenta. Nu suporta sa fie bruscati de straini, devenind chiar violenti.

2. Pudelul
Pudelii invata repede si de bunavoie, desi uneori prefera sa faca doar trucuri si nu sa execute comenzi. De secole, aceasta rasa reprezinta un simbol al elegantei si luxului. Pudelii sunt disponibili in trei varietati de talie si in culori diverse. Urasc sa fie singuri si ignorati si nu le place sa fie tratati ca „simpli caini”. Pudelii sunt caini de companie excelenti pentru copii si adolescenti, adaptandu-se diferitelor medii de viata.

3. Ciobanescul german
Este un caine foarte inteligent, usor de dresat, puternic si elegant. Desi nu are un caracter afectuos, devine loial stapanului sau. Rasa este folosit frecvent in misiuni de cautare si salvare. Ciobanescul german este ideal ca insotitor pentru persoanele cu handicap, dar si pentru copii, fiind deosebit de tolerant si protector. Cu o educatie adecvata, se poate transforma intr-un caine de paza si protectie eficient.